Vanhat ikkunat kuuluvat siihen taloon, johon ne on suunniteltu

Onnittelut, jos sinulla on vanhassa talossasi alkuperäiset ikkunat, ne kuuluvat siihen! Joku on aikanaan suunnitellut juuri ne ikkunat siihen taloon, ne on tehty huolella hyvästä puusta ja mestarin ammattitaidolla. Niistä kannattaa pitää huolta.

Ruotsissa alkuperäiset, entisöidyt ikkunat nostavat vanhan talon talon arvoa. Suomessa sen sijaan myytäviä taloja mainostetaan uusilla vaihdetuilla ikkunoilla. Miksi näin? Lähes aina vanhat, maalipinnaltaan hilseilevät ikkunat ovat entisöitävissä.

Vanhan ja perinteikkään kunnioitus on mahdollista myös ikkunoiden osalta. Jokaisella aikakaudella on oma tyylinsä, joka on arvokas ja säilyttämisen arvoinen. Oikean aikakauden mukaiset ikkunat kuuluvat vanhaan taloon, eikä arkkitehtonista muotokieltä kannata korvata erinäköisillä uusilla ikkunoilla.

Vanhojen puitteiden ja karmien yksityiskohdat, kuten profiilit ja kuvioinnit, ovat kauniita - usein käsityönä tehtyjä. Pienenkin yksityiskohdan muuttaminen tai jopa poistaminen uusien ikkunoiden myötä vaikuttaa vahvasti talon ulkoasuun ja muuttaa koko talon olemuksen.

Vanhoilla taloilla on rakennushistoriallinen arvo. Samalla se on osa kulttuuriperintöämme. Osa rakennusperinnön säilyttämistä on talon vanhojen ikkunoiden säilyttäminen. Tämän mahdollistaa niiden entisöinti nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi.

Jos vanhat ikkunat kuitenkin päätetään vaihtaa, kannattaa ne ainakin säästää mahdollista uudelleenkäyttöä tai jopa uudelleenasentamista varten.

Etsi sinua lähellä oleva ikkunaentisöinnin ammattilainen: www.ikkunaentisoijat.fi/yritykset
 
 
 
Kirjaudu sisään