Vacker stämning med tunna fönsterprofiler och gammalt glas

Gamla fönsterprofiler är ofta tunna och släpper således in så mycket ljus som möjligt. Moderna fönsterbågar har oftast tjockare och grövre profiler, därför kommer det in en större mängd dagsljus genom gamla fönster, även om storleken på själva fönstret är detsamma.

Gamla, välbevarade och rätt tätade fönster har även bra ljudisolering. De ursprungliga vackra mässings, kromade eller förnicklade beslagen är också av hållbar och hög kvalitet, dessa restaureras till ursprunsskick som en del av det vackra gamla fönstret.

Tillsammans skapar alla små detaljer en äkta, unik och framförallt den urprungliga rätta stämningen i ett gammalt hus.

Gammalt glas är vackert

Gammalt blåst eller draget glas har en levande yta där ljuset avspeglas på ett vackert sätt. Ett tidsenligt glas hör till rätt tids fönster, det gamla originalglaset är väl värt att bevara. Det handgjorda glaset är en trytande kulturvara, det är svårt att hitta till ett rimligt pris. Stämningen ihus med gamla glas är alldeles unikt.

Rätt valda material och rätt ytbehandling är viktigt i fönsterrestaureringen. T.ex. profilen i ett gammalt fönster ger för sin del rätt uttryck för sin tidsepok och inverkar på utseendet av hela byggnaden.

Hitta din närmaste yrkesutövare här : www.ikkunaentisoijat.fi/fonsterhantverkare

 
 
 
Kirjaudu sisään