Entisöiminen on taloudellista ja järkevää

Laadukkaan, vanhan kunnostaminen on aina ekologisempi ja taloudellisempi vaihtoehto kuin vaihtaminen uuteen – myös ikkunoissa. Vanhat puuikkunat on tehty taidokkaana käsityönä parhaasta mahdollisesta puuaineksesta, pihkaisesta sydänpuusta. Siksi vanhat ikkunat kestävät eri tavalla kuin uudet puuikkunat, jotka tehdään useimmiten nopeasti kasvaneesta, huokoisesta puusta. Tämä yhdistettynä muovipohjaiseen maaliin ja mahdollisesti alumiiniin ei takaa kymmenien vuosien ikää saati helppoa huollettavuutta. Uusien ikkunoiden uusiminen on yleensä edessä ennen kuin ne ovat ehtineet maksaa itsensä takaisin.

Ikkunoiden uusimisen motiivina on yleensä energian säästö. Kaikkein helpoin ja kokonaistaloudellisesti paras tapa säästää energiaa on kuitenkin huolehtia vanhojen ikkunoiden oikeaoppisesta tiivistämisestä. Tiivistäminen parantaa myös ikkunoiden ääneneristävyyttä.

Entisöinnissä käytetään perinteisiä ja luonnollisia raaka-aineita

Ikkunaentisöinnissä käytetään samoja luonnollisia raaka-aineita kuin jo sata vuotta sitten: lähinnä pellavaöljyä, liitua, luonnonpigmenttejä sekä sellakkaa. Ne ovat turvallisia niin käyttäjälleen, talolle kuin sen asukkaillekin. Pellavaöljymaali ei muodosta puun pinnalle sulkevaa kalvoa, kuten muovipohjaiset maalit, vaan se tunkeutuu puuhun ja siten elää ilmankosteuden muutosten mukana puuta suojaten.  Pellavaöljykitti säilyy pitkään joustavana ja toimii hengittävänä kosteussulkuna.
 
 
 
 
Kirjaudu sisään